Akadálymentes verzió

NKA 204139/00207

Az NKA 204139/00207 azonosító számú a „Kommunikációs rendszer fejlesztése a Fejér György Városi Könyvtárban” c. pályázat

Pályázati azonosító: A2024/N2953

Támogatott: Fejér György Városi Könyvtár

Beruházás helye: www.fgyvk.hu; Keszthely, Zeppelin tér 3.; Kossuth u. 2.

Elnyert támogatás: 906.000 Ft

Megvalósulás: 2021.

A könyvtár honlapjának korszerűsítése, megújítása került elvégzésre 620.000, bruttó 787 400 Ft, azaz bruttó Hétszáznyolcvanhétezer-négyszáz Forint értékben.

Emellett beszerzésre került két korszerű információs tábla, mely a könyvtár székhelyének külső falán, a bejárat mellett kapott helyet, egy pedig a Gyermekkönyvtár épületénél, 63.000, illetve 42.800 Ft értékben.

A pályázat leírása:

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár felnőtt és gyermek részlege két telephelyen működik. Egyaránt nagy hangsúlyt kell fektetni a részlegek közötti belső, illetve az intézmény partnerei felé folytatott külső kommunikációra. Fontos, hogy a kommunikáció összehangolt, az intézmény arculata egységes legyen, biztosítsa az intézményen belüli megfelelő információáramlást, és valós képet nyújtson a könyvtáron kívüli világ számára. Kiemelkedő jelentőségű a kommunikáció minősége.

2019-ben felülvizsgálatra került az intézmény kommunikációs terve. Folyamatosan változó világunkban a hagyományos kommunikációs csatornák mellett, a technológiai fejlődés következtében megjelennek új kapcsolattartási lehetőségek, melyek segítségével az adott célcsoportot könnyebben megszólíthatjuk.

A külső kommunikáció célja, hogy meglévő és leendő partnereink megismerjék az intézmény működését, szolgáltatásait, eredményeit. Növelhető ezáltal a könyvtár ismertsége/elismertsége, a partneri bizalom, megerősödhet a térségben betöltött szerep és növelhető a szolgáltatásokat igénybe vevők száma is.

Külső partnereink:

A kapcsolattartás eszközei:

A könyvtár kommunikációs felületeit időről-időre szükséges felülvizsgálni és a használói igények változásának megfelelően megújítani, új felületeket létrehozni. Egyre nagyobb teret hódít az online kommunikáció, melynek alapja a könyvtári honlap a 24 órában elérhető szolgáltatásokkal, valamint a közösségi hálózatok.

A pályázat megvalósítása során létrejövő honlapot, Instagram profilt, tájékoztató videókat, új kommunikációs csatornákat be kell mutatni használóinknak, partnereinknek. A fejlesztő tevékenység során, a bevezetést megelőzően a könyvtár munkatársainak is teljes mélységében meg kell ismernie a kapcsolattartás új, illetve megújult eszközeit.