Akadálymentes verzió

TÁMOP-3.2.4.A-11/1-2012-0102

Pályázat: „Tudásdepó-Expressz” - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében.

Projekt megnevezése: Olvasás, megértés, érvényes tudás támogatása könyvtári eszközökkel Zala megyében

Az ÚSZT (Új Széchenyi Terv) Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében meghirdetett "Tudásdepó Expressz" - A könyvtári hálózat formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében a könyvtárhasználók igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatásfejlesztés pályázaton a Fejér György Városi Könyvtár pályázata is támogatásban részesült.
Négy Zala megyei könyvtár összefogásával, a megyei könyvtár konzorciumi vezetésével nagyarányú szolgáltatásfejlesztésre került sor, mely a könyvtárak képzési szerepének erősítését, szolgáltatási kapacitásának növelését, illetve az olvasás és könyvtárhasználat hatékonyabb népszerűsítését szolgálta.

A konzorcium tagjai:

Kedvezményezett: Fejér György Városi Könyvtár (Cím: 8360 Keszthely, Zeppelin tér 3., Tel.: 83/312-446)

A támogatás összege: 9 060 146 Ft

A megvalósítás időtartama: 2013. szeptember 1. - 2015. február 28.

Közreműködő szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület)

Projekt leírás:
A támogatás segítségével a könyvtár bővítette elektronikus katalógusát Vonyarcvashegy község könyvtárának bevonásával. A program lebonyolítása során 15 000 könyvtári dokumentum adatainak felvitelére került sor, mellyel a települési könyvtár állománya is mindenki számára kereshetővé, elérhetővé vált.
Az intézmény online szolgáltatási körének bővítésével, honlapjának tartalmi és formai fejlesztésével, annak mobil eszközökre történt optimalizálásával szolgálja a könnyebb elérést, az egyenlő esélyű hozzáférést.
Speciális igényű tanulók részére két intézmény: a Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium, illetve a Zöldmező Utcai Általános Iskola Diákotthon és Speciális Szakiskola, Kollégium, Pedagógiai Szakszolgálat, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény partneri együttműködésével 24 fő hátrányos helyzetű tanuló számára 15 alkalommal, alkalmanként 45 perces tanórákban, nyílt lehetőség szövegértés-fejlesztő képzés lebonyolítására.

Klubfoglalkozások keretében érettségivel nem rendelkező felnőttek számára szerveztük szövegértés-fejlesztő informális képzéseket.

Fotógaléria

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg.